De Haagsche Kluis

Welkom bij de Haagsche Kluis. Vanaf 1997 is café- restaurant de Haagsche kluis gevestigd op Plein 20.

Tegenover het binnenhof en om de hoek van het Mauritshuis bevindt zich een prachtig pand met (een verborgen/ erg veel) geschiedenis. De Haagsche Kluis is van oorsprong een bankgebouw. Rond 1905 werd het pand gebouwd in de stijl van de Haagse Jugendstil. Tot aan de Tweede Wereldoorlog heeft het pand gefunctioneerd als woonhuis en bankgebouw van de Joodse familie Edersheim. Dit is nog duidelijk te zien aan de oude kluisdeur in de kelder. De schatten die zich hierachter bevinden zijn tegenwoordig echter van culinaire aard.

De Haagsche Kluis bestaat uit een café- restaurant en een besloten zaal : ‘Het tuinhuis.‘
De Haagsche Kluis biedt veel mogelijkheden, u kunt namelijk een gezellige borrel bij ons organiseren, zowel binnen als op ons centraal gelegen terras buiten. Het tuinhuis en haar prachtige tuin biedt ook de mogelijkheid tot een besloten lunch, diner en/of borrel.
Het tuinhuis is uitstekend geschikt voor vergaderingen en is rustig gelegen in de achtertuin van de Haagsche kluis.

De Keuken

Vroeger werden er in de keuken geen culinaire gerechten bereid. De keuken van de Haagsche Kluis die zich beneden bevindt was de oorspronkelijke kluisruimte. Hier ziet u ook nog steeds de enorme kluisdeur van het voormalige bankgebouw.
De Haagsche kluis werkt met een zomer- en winterkaart om seizoensgebonden gerechten te serveren. Heeft u een allergie ? Dan is dit geen probleem, onze koks kunnen altijd een gerecht voor u bereiden.

Danscafé

Heb je zin om te dansen, dan kan dat natuurlijk ook bij ons! Op donderdag, vrijdag en zaterdag gaan in het café gedeelte vanaf 23.00 uur de tafels en stoelen aan de kant om plaats te maken voor een dj en verandert de Haagsche kluis in ‘de Nachtkluis’. Met heerlijke biertjes op de tap en gezellige muziek van de dj  uit de speakers kan men tot in de vroege uurtjes dansen!